Π. ΔΑΚΕ Μηχανικών Τ.Ε. Διοίκηση Γραφείο Τύπου Νομοθεσία ΕΕΤΕΜ Χρήσιμοι σύνδεσμοι Ειδήσεις-Νέα-Παρεμβάσεις Φωτογραφικό Αρχείο Παλαιά σελίδα ΔΑΚΕ
Επαγγελματικά Δικαιώματα Μηχανολόγων Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

συναρμόδια Υπουργεία) έπρεπε –σύμφωνα με το Ν.1404/83. άρθρο 25, παρ.2, εδάφιο γ- να τα έχει εκδώσει «..το αργότερο έξι μήνες πριν την αποφοίτηση των πρώτων σπουδαστών Τ.Ε.Ι.»

          Μέχρι σήμερα για τους Πτυχιούχους Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς Τ.Ε. δεν έχει εκδοθεί το αντίστοιχο Π.Δ. παρά τη γνωμοδότηση του Συμβουλίου Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (από το 1992).

          Γι’ αυτό το τόσο σοβαρό θέμα υπάρχει καταδικαστική απόφαση σε βάρος του ελληνικού δημοσίου μετά από προσφυγή των ενδιαφερομένων (απόφαση Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών).   

          Παρά ταύτα το Ελληνικό κράτος εξακολουθεί να κωφεύει έχοντας παραβιάσει εδώ και πολλά χρόνια την προθεσμία που το ίδιο έθεσε στον εαυτό του για την έκδοση των Ε.Δ.

          Μόνο ντροπή μπορούν να προκαλέσουν οι «εγκάρδιες» υποσχέσεις του κ. Γ. Παπανδρέου προς την ΕΕΤΕΜ, το 1994 όταν ως Υπουργός Παιδείας δεσμευόταν για την επίλυση του προβλήματος μέσα σε δύο μήνες!!!

          Δυστυχώς μερίδιο ευθύνης γι’ αυτήν την πράγματι απαράδεκτη κατάσταση έχει και η Κεντρική Διοίκηση της ΕΕΤΕΜ, η οποία επιδεικνύει υπερβολική ανοχή απέναντι στις αυθαιρεσίες της Πολιτείας.

 

          Σήμερα οι Αρμόδιες Αρχές θεωρούν ότι για τις ειδικότητες Ηλεκτρολόγων, Μηχανολόγων & Ναυπηγών, ισχύουν  τα αντίστοιχα δικαιώματα με αυτά των Υπομηχανικών, χωρίς βέβαια αυτά να μας αρκούν στο ελάχιστο καθώς είναι ξεπερασμένα και αναχρονιστικά (στηρίζονται σε Β.Δ. του 1935!!!!)

     Αναμένοντας λοιπόν την έκδοση των Ε.Δ. παραθέτ